Studieretninger for årgangene 2013 til 2016

Her kan du læse nærmere omkring de mange forskellige studieretninger, som Hjørring Gymnasium og HF-Kursus udbyder sommer 2013, 2014, 2015 og 2016. Studieretningerne er opdelt i fire hovedområder: Naturvidenskab, kunstnerisk, samfundsvidenskab og sproglig.

Klik på billede for at se studieretninger inde for hovedområdet.

 

 

 

Naturvidenskabelige studieretninger

Hvis du brænder for at forstå naturen og den fysiske verden, vi lever i, er de naturvidenskabelige studieretninger et godt valg. Her arbejder vi med de love, modeller, teorier og eksperimenter, som man kan måle, veje og beskrive naturen ved.

 

Kunstneriske studieretninger

Vi giver dig muligheden for at fordybe dig i musikken. Du skal både spille og synge, du skal være musisk kreativ og du skal beskæftige dig med teori og analyse. I studieretningen spiller musikken sammen med engelsk og matematik, så du får en god faglig baggrund.

 

Samfundsvidenskabelige studieretninger

Du læser avis. Du følger med i, hvad der sker i samfundet. Du vil gerne vide mere om politik, erhvervsliv, samfund og økonomi. Du vil lære, hvordan mennesket opbygger og handler i samfundet og du vil forholde dig kritisk til det. Så er de samfundsfaglige studieretninger, du skal vælge.

 

Sproglige studieretninger

- er til dig, der har lyst til at arbejde intensivt med sprog, kommunikation og kultur. I de sproglige/humanistiske fag er mennesket det centrale. Her beskæftiger vi os med hvordan mennesket taler, tænker, handler, føler og skaber, og hvordan vi som mennesker præger den virkelighed og det samfund, vi er en del af.