• Kreativitet

  Kreativitet

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Engagement

  Engagement

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fagligt Fokus

  Fagligt Fokus

  - Et gymnasium med mange muligheder

 • Fordybelse

  Fordybelse

  - Et gymnasium med mange muligheder

Traditionsrige udveksling med skolen i Tyskland

Werder6.jpg
Werder besøg august 2017

I uge 35 har vi på Hjørring Gymnasium og HF-kursus besøg af elever og lærere fra Ernst Häckel Gymnasium i Werder. Der kommer 11 elever og 2 lærere på genbesøg i forlængelse af vores elevers besøg i foråret.

Besøget er et led i vores årlige og traditionsrige udveksling med skolen i Tyskland, og igen i år glæder vi os utrolig meget til at vise vores tyske gæster vores skole, vores lokalområde og vores region. Samtidig får vores egne udvekslingselever endnu en gang mulighed for at opleve tysk sprog og kultur ”på egen krop”, da de tyske udvekslingselever bor hos dem under deres ophold i Hjørring.

Vores tyske gæster skal bl.a. lære at danse les lanciers. På trods af, at vi opfatter dansen som en tradition, der er en fast del af at gå på gymnasiet i Danmark, så er dansen ukendt for de tyske gymnasieelever.

Endvidere skal de på en tur rundt i Vendsyssel og se kultur- og naturseværdigheder som Skagen Kunstmuseum, Bangsbo Fort i Frederikshavn, Grenen – og selvfølgelig Det blå Ishus i Tversted!

God kulturudveksling handler ikke kun om at besøge seværdigheder, men i mindst lige så høj grad om at være sammen og tale sammen med andre mennesker, så der vil også være rig mulighed for sociale aktiviteter sammen med de danske værtselever og deres familier. Besøget afsluttes med afskedsmiddag for alle deltagende elever og lærere, før vores tyske gæster igen tager tilbage til Werder.

Udover bedre sprogfærdigheder og kulturforståelse er fællesskabet med de tyske elever også starten på mange gode og langvarige venskaber mellem de danske og tyske elever.