Print

IT orientering

Når du stater her på skolen vil du få adgang til følgende:

Maple:   
Hvis du skal have matematik på A- eller B-niveau, skal du have installeret Maple på din egen maskine. Maple er et matematikprogram, som benyttes i stedet for en lommeregner.

CD Ord:
CD-ORD er et pc-værktøj, der hjælper dig med at læse og skrive – hvad enten du er ordblind, har svært ved at læse eller skrive, har brug for støtte i undervisningen eller vil forbedre din stavning på dansk eller andre sprog.  

Everyone print:
Everyone print er en webside, som du kan tilgå, når du benytter skolen trådløse netværk. Når du er på skolen og logger ind på websiden med eget tildelte brugernavn og password, kan du printe på skolens printere og kopimaskiner.

Microsoft Office til PC og MAC:
Via Office 365 har du mulighed for at downloade Office til både PC og MAC, som du kan bruge lige så længe du er elev på Hjørring Gymnasium & HF-kursus.

Gyldendals ordbøger:
Du har adgang til alle Gyldendals ordbøger som bruges i undervisningen, både online og som download termins- og eksamensperioden.

Når du starter efter sommerferien, vil IT-afdelingen have skemalagt et par timer til intro, så vi sikrer, at du får den bedste start her på skolen og bliver bekendt med skolens IT-systemer, og hvordan disse kan benyttes.

Hvis du skal ud og investere i en PC/MAC, vil vi som minimum anbefale at maskinen har:

  1. Skærmopløsning 1366*768
  2. 4 GB Ram
  3. 125 gb harddisk
  4. 13” skærm
  5. Som minimum for PC:
    • Windows 7 eller Windows 8
  6. Som minimum for MAC:
    • OS X Mountain Lion 10.8.5

Om du medbringer en bærbar med enten Windows 7 eller 8 eller en Mac, har ingen betydning for de programmer, som du får mulighed for at downloade og benytte, mens du går på skolen.